Idag hade jag sista lektionen i skolan innan ja går ut på praktik i 5 veckor med start måndag.
Jag har ju lagt till en kurs den här terminen som heter Gymnasiearbete. På den kursen fick ja skriva en stor uppsats om något eller någon inom restaurang. Så jag valde att intervjua o skriva om min förra chef som e kock o har drivit egna restauranger o hotell o massa.
Uppsatsen blev 12 sidor iaf o blev väldigt bra. Jag fick även en kopia utskriven så ja kunde ge den till honom. Ja skickade den t honom idag så hoppas han blir nöjd.
Så i skolan idag som avslut för denna kurs så lagade jag en rätt som jag fått recept av ifrån min gamla chef. Med det receptet så kom han 2:a i en matlagningstävling i Finland.
Ugnsbakad lax penslad med en citrusglaze. På en bädd av balsamicostekt sidfläsk. Med mandelpotatispuré o vaxbönor. Och en vermouth sås.
D blev otroligt gott! Alla smaker gjorde sig så otroligt bra ihop med varandra. Mina lärare tyckte oxå d va jätte gott.
Jag la upp maten så som ja fått beskrivet av chefen men ja hade lagt upp det helt annorlunda om ja hade valt själv. Ser väldigt tråkigt o gammalt tänk ut tyvärr.
Men jäkligt gott som sagt!

I denna kurs kunde man bara få godkänt eller underkänt så ja fick godkänt såklart men läraren påpekade att d va ett jätte bra jobb o att ja ligger på väldigt hög nivå i mitt arbete. 
Ja hade ju oxå min andra lärare där, köksläraren. Hon slutar nu för att öppna egen restaurang så jag fick mitt slutbetyg i hennes kurs Specialkost. D viste jag ju redan vad jag skulle få men vi tog en sista pratstund ändå. Fick där ett A.
Jag fick en lakrits chokladkaka av henne o ett litet kort oxå. Väldigt bra lärare, hård men rättvis o lär ut bra. Synd att hon ska sluta men ja ska absolut komma o äta på hennes restaurang i sommar! Hon tycker att ja har väldigt bra egenskaper att jobba i kök o hon sa att hon skulle känna sig trygg att släppa mig själv med kommandot i en restaurang. O ja fick väldigt mycket andra fina ord.
Så nu lämnar ja skolan i 5 veckor o går ut på praktik istället.
gymnasiearbete, lax, matlagning, studier,