Igår i skolan så hade vi Hälsokost som tema.
Vi skulle göra 2 rätter med sammanlagt under 500 kcal. Vi fick fria händer med vad vi skulle göra.
Så jag gjorde torsk t varmrätt.
Pocherad torsk med kokt mandelpotatis, citronsås o strimlade grönsaker.

Till dessert så blev det:
Ugnsbakade kaneläpplen, äppelkompott o äppelglass med hackade cashewnötter.


Allt blev väldigt gott.
Dom andra gjorde lite olika saker, vegetariska biffar, ris, blomkålsris, vitkålsmos, räkor, falafel m.m.
Trevlig lunch i skolan, allt smakade väldigt lätt o fräscht.
Nästa vecka blir d mer utmanade o väldigt roligt, då ska vi göra Timbal kost. D e sjukhusmat som man ger t äldre som inte kan tugga längre eller nån som fått en stroke lr nått som inte kan tugga. Så all mat ska va mos, puré, paté, pastej o sånt. O vår utmaning e att vi ska ta en redan befintlig rätt, typ korvstroganoff med ris, o göra om det till Timbal kost.
Får se hur detta slutar!
😆
matlagning, studier, under500kcal,

Kommentera

Publiceras ej