I år så hade vi vår halloween fest hemma hos Jenny.
Jag karvade pumpor medans Jenny o Johanna spökade ut lägenheten.
 
Chrille kom sen o hämtade upp mig så åkte vi o köpte pizzor till alla. Då va ni redan utklädda så folk tittade på oss lite konstigt i restaurangen när vi väntade på maten 😆
När vi kom tbax t lägenheten igen så hade nästan allt folk dykt upp.
Så vi åt pizza tillsammans med en extra toppning på som bestog av spindelnät som vi hade dekorerat bordet med 🤣
Vi dukade bort kartongerna o tog fram snackset ist 🤤
Dom sista kom o vi blev då iaf 11 pers tror ja som va så fina alla!
Jag var pirat i år igen. Måste hitta på nått annat t nästa år 😋
Jag fångade mig en varulv oxå o ja tänker behålla honom 😘

Jenny hade ordnat ett svårt skräck quiz som Ange vann. Roligt men extremt svårt 😋
Sen blev d lite spelande där vi fick visa vpra talanger i att rita 😂
Annars mest prat o mingel.
En trevlig kväll!

Tack alla som kom!
halloween, halloweenfest,
Så bortskämd jag blir!😍

Känslan när man hittat mannen i sitt liv!
#pojkvän, bortskämd, rosor, älskad,
I måndags så fick vi hela dagen på oss i köket att förbereda inför tisdagens buffé som skulle va halloween inspirerat.
Klassen skulle jobba som ett helt lag men var ändå indelade i 3 mindre grupper, 1 grupp hade hand om det vegetariska, 1 grupp hade fisk o min grupp hade kött.
I helhet så gick allt bra. Mycket småsaker som inte blev som man ville tyvärr.
Men jag fick testa att röka älg kött iaf, det var spännande! Det blev rikigt gott! Gjorde en kall röra på köttet o det blev riktigt bra.

Jag gjorde även godis maskar. Första satsen blev alldeles för lite gelatin i så dom gick bara sönder hela tiden! Så med två timmar kvar till servering så kastade jag ihop en ny sats som blev betydligt bättre. Dom vart inte goda dock 😆

Läraren gjorde ett bröd på gårdagens grönsakssoppa som blev kvar efter vi ätit lunch den dagen. D va jätte gott o hon hade gjort d så fint!😃

Vi viste att det skulle komma folk o smaka o utvärdera vår buffé så när väl klockan slog 12 så stog termin 3 där med papper o penna i handen o redo att äta 😋
Så jag fick välkomna dom o presentera vad vi gjort o medans dom högg in så gick vi o städade upp i köket.
Det märks att vi går andra terminen nu, d e inte alls lika mycket disk i köket längre varken under tiden vi lagar mat eller efter vi e klara.
Ja fick skälla på klassen lite en gång i måndags men sen skötte dom sig 😜
Efter termin 3 hade ätit så högg vi in på buffén. 


Vi fick väldigt bra respons från både lärare o de andra eleverna. Lite småsaker här o där bara men annars var alla väldigt nöjda.
Kul!
Roligt att få göra en klassisk kall buffé fast med så mycket fantasi. Vi fick ju göra precis som vi ville med utseende men var tvugna att göra vissa saker som skulle va med på bordet.
Så alla hade färgat sina röror o syltan blev grön, så allt såg halloweenigt ut 😄
Nu har ja även lämnat in en stor uppgift, 7 sidor tror ja det blev på datorn, med mycket uträkningar om råvarukostnader o menyer som ja själv blev ganska nöjd med. Så där hoppad ja på ganska bra betyg iaf.
Nästa vecka på tisdag så ska jag ha praktiskt prov i köket där man får vissa råvaror, som jag redan fått veta vilka det e, så får man laga vad man vill av dom med vissa krav som måste finnas med vid serveringen. Det ska va en 2 rätters middag.
På torsdag nästa vecka har jag även teori prov i kök så sen e den kursen avslutad så då får vi betyg i matlagning 2 innan vi direkt går på nästa kurs matlagning 3.
Veckan efter det så ska min inköpslista för min extrakurs specialisering vara klar o inskickad för veckan efter det så ska jag då redovisa praktiskt i köket vad jag har specialiserat mig på.
Veckan efter det så ska jag då redovisa mitt arbete för hela klassen, termin 3 som då inte e min klass i vanliga fall, med Powerpoint presentation o massa prylar.
Så just nu e mitt huvud fyllt med olika recept, idéer, uträkningar, upplägg o massa annat.
Jonglerar just nu 2 olika kurser hit o dit i huvet, jätte roligt för ja har ju extremt mycket idéer men det e väldigt fullt där uppe just nu 😅
Jaja det blir nog bra i sluändan, d brukar d bli!
😁
buffé, halloween, studier,